Primo Monti Iblei DOP - Italský olivový olej

Primo Monti Iblei DOP - Italský olivový olej

Olivastro - nejlepší italský olivový olej 2019

Olio extra vergine di oliva -Latium
Ten nejlepší olej ve spojité smyčce! Vítěz testu uděluje nekonečnou, rok co rok nejvyšší kvalitu! V roce 2019 získává extra panenský olej bronzovou cenu Olio za intenzivně ovocné olivové oleje! V chuti objevíte mandlovou, marcipánovou, silně trávovou zeleň a peperoncini.
679,00 Kč
1 358,00 Kč / 1 KG
Skladem | Kód: 71251
Obsah: 0,5 l

Quattrociocchi Americo Olivastro
Olej s čerstvou, smaragdově zelenou barvou, s teplými zlatými odstíny. Quattrociocchi se lisuje z těch nejlepších, vybraných oliv odrůdy Itrana. Ty jsou pěstovány organicky v Colline Pontiniová v Sonninu. Zde si sluncem zalité olivové háje těží z vánku Středomoří. Olivy se sklízejí ručně a jsou lisované každý den v mlýně.

V dozvuku extra panenský olivový olej ukazuje známky příjemně pikantní ostrosti. Jeho chuť je charakteristicky hořká a kořeněná. Olivastro voní po zelených rajčatech, jablkách a banánech. Na patře se objeví chutě typických bylinek, které se odrážejí od středomořské kuchyně, jakými jsou bazalka, máta a šalvěj.

Olivastro olivový olej ve vaší kuchyni:
Médium ovocné oleje se doporučují především na čočku, jehněčí nebo tuňák, ale také v kombinaci s dušenou zvěřinou, hříbky, carpacciem nebo klobásami. S olejem neprohloupíte ani na caprese, vitello tonnato, k pečenému lososu nebo špagetám s krevetami.

Olivastro z olejových mlýnů Americo Quattrociocchi
Americo Quattrociocchi prakticky vyrůstal ve své lisovně. Oblast, kde se pěstují jeho více než 100 let staré olivovníky, ekologicky certifikované, se pro výrobu olivového oleje používá již od starověku. Od roku 2002 je olej certifikován jako organický. Americos se celý život točí kolem tekutého zlata ve svých olivových hájích.

Vlastnosti:

Sklizeň rok: 2022/23
Olivová odrůda: 100% Itrana
Sklizeň: v polovině října do listopadu
Jméno: Olivastro
Kategorie: silné olivové oleje
Barva: zelená se zlatými odstín
Vůně: artyčok, zelená rajčata a avokáda
Chuť: intenzivní, energická, silná, ale jemně ostrá a má trpké poznámky

Ocenění:

Cena Gourmet Olio 2019: 3. místo intenzivní ovocné olivové oleje

Gourmet olio Award 2017: 3. místo středně ovocné olivové oleje
Biol 2017: Extra zlato
Sol d'oro 2017: Sol d'Argento
Gambero Rosso 2017: Tre Foglie (3 listy)
Slow Food 2017: Grande Olio
Ercole Olivario 2017: Nejlepší extra panenský olivový olej v Itálii, nejlepší organický extra panenský olivový olej v Itálii

Biol 2014: Extra Gold - Nejlepší olivový olej z Lazia
Gourmet olio Award 2014: Top 50
Nejlepší olivové oleje ve světě za rok 2014: zlatý vítěz v kategorii médium
L'Orciolo d'oro 2014: 3. místo z olivových olejů středně - ovocné
Flos Olei 2014: 98 bodů, nejlépší BIO olivový olej
Biol 2013: zlato; navíc zlato
Gourmet olio Award 2013: 1. místo intenzivně ovocné olivové oleje
Flos Olei 2013: Nejlepší olivový olej z ekologického zemědělství
Flos Olei 2012: 96 bodů
Gourmet olio Award 2011: Top 50
Flos Olei 2011: 96 bodů
Flos Olei 2011: 96 bodů, nejlepší olivový olej
Gourmet olio Award 2011: Top 50
Ercole Olivario 2011: 1 ° classificato kategorie intenzivně ovocná, Menzione Speciale Per l'Olio Biologico
Ercole Olivario 2010: 2 ° classificato kategorie intenzivně ovocná
Gourmet olio Award 2009: 1. místo intenzivní ovocné olivové oleje

Více informací
Množství 0,5 l
Region Lazio
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Olivastro - nejlepší italský olivový olej 2019
Vaše hodnocení

Složení

Extra panenský olivový olej

Výživové hodnoty

  Ve 100 g
Energetická hodnota 800 kcal / 3347 kj
Tuky 93.3 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 13.3 g
Sacharidy 0 g
-z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Frantoio QuattrociocchI-Via Mole S. Maria 11, I-03011 Alatri