Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Salsiccia je nedílnou součástí každé italské grilovací party, grigliaty. Jemné pečené aroma se mísí s intenzivně kořenitou chutí čerstvých uzenin. Cucina Italiana má také mnoho speciálních receptů, které používají pro ochucení salsiccii. Za tímto účelem je syrové maso vylisováno z přírodního obalu, rukama "roztrháno" a poté smaženo. Díky výraznému koření je salsiccia ideálním partnerem vyhrazených příloh, jakými jsou brambory, rýže, lehce kořeněný chléb nebo třeba těstoviny.
Recept na salsicciu se v různých italských regionech liší, stejně tak i výsledný tvar. Abruzzo obsahuje játra a někdy i med, zatímco typická salsiccia je vyrobená z masa divokých prasat. Kromě nabízené klasické verze se salsiccia rafinuje také červeným vínem.
V Itálii se syrová klobása používá jako chutná příloha do těstovinových omáček. Také se často díky svému aromatickému koření přidává do rizota. V létě je salsiccia velmi oblíbenou klobásou na gril.
Salsiccia je v Itálii populární, takže nikoho nepřekvapí, že se mnoho regionů pyšní tím, že právě v nich byla vynalezena. Specialita klobásy, která je velmi podobná salsiccii, je již pod názvem Lucanica uvedena v dílech četných starověkých spisovatelů, jakými jsou Cicero a Martial. Podle toho se klobása nazývá též Lucanica, po kmeni Lucan.
Tyto salsiccie jsou čerstvě zabalené. V obalu je určitý obsah vlhkosti, což je zcela normální, po otevření je můžete opláchnout.
Množství | 280 g |
---|---|
Region | Toscana |
Vepřové maso, sůl, voda, koření a aromatické látky, antioxidanty: E301 sodík, cukry: dextróza a sacharóza, konzervanty: E250 dusitan sodný. Před konzumací ohřát.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 240 kcal / 1004 kj |
---|---|
Tuky | 19.5 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 8 g |
Sacharidy | 0.3 g |
-z toho cukry | 0.3 g |
Bílkoviny | 15.9 g |
Sůl | 4.9 g |
g |
Salumificio Marchisio, Strada Provinciale Mondovì Cun, I-12080 Pianfei