Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Pastificio Gentile di Gragnano
Gentile Pasta vám dodají zlaté slunce jižní Itálie, extra chuť a brilantní skus. Jejich tajemství ? Pouze nejvýkonnější italská pšenice. Neuvěřitelně měkká pramenitá voda z pohoří Lattari. Plus jedinečný, sametově drsný povrch, který vzniká pouze v tradičních bronzových lisech.
Žebrování
Oproti penne nemají rigatoni šikmé konce, ale spíše rovné. Zatímco penne jsou zcela hladké, rigatoni mají na vnější straně podélné rýhy. Pravděpodobně pocházejí z jižních oblastí Kampánie a Lazia, tam je také v pokrmech najdete nejčastěji.
Rigatoni milují ragú
Klasickým jídlem je „Rigatoni all'amatriciana“ s omáčkou z rajčat, guanciale nebo pancetty, cibule, sýra pecorino a chilli. Rigatoni jsou obecně vhodné pro silné, husté ragú, protože dobře absorbují omáčku a nabízejí úžasnou texturu.
*Klasické těstoviny se zajímavými podélnými drážkami
*Krátký trubkový tvar
*Vyrobeno z italské tvrdé pšenice
*Ideální k silným masovým omáčkám
Množství | 500 g |
---|---|
Region | Campania |
Krupice z tvrdé pšenice, voda
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 336 kcal / 1460 kj |
---|---|
Tuky | 1.5 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g |
Sacharidy | 69 g |
-z toho cukry | 4 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | <0,01 g |
Vláknina | 4 g |
Gusto srl Pastificio Gentile, Via Vecchia San Leone, 1, I-80054 Gragnano