Výrobce - Kaltenbrunnhof

Kaltenbrunnhof

Anton a Dieter Trocker z Kastelruth – výroba špeku a uzených specialit přímo v malém řeznictví.

Okolí Kastelruth, ke kterému patří i Kaltenbrunnhof, je známé mezi turisty z celého světa díky své kouzelné horské krajině.

Řeznictví  Trocker se nachází v regionu Seiser Alm a je součástí Národního parku Schlern. Hospodaří zde otec (Anton) a syn (Dieter).

Jednou týdně se dováží maso. Nejdříve se láskyplně ručně okoření. Pak se naloží do soli a každý třetí den se musí otáčet. Vypomáhá zde soused Sepp.

Pak už se dá maso 2x na 96 hodin do udírny. Po vyuzení musí špek zrát. V komoře na to má čas po dobu 5 - 7 měsíců. Na noc se v komoře otvírají okna, aby čerstvý horský vzduch  mohl propůjčit špeku originální, nezaměnitelné aroma.

Krom špeku vyrábí rodina Trocker také Hirschsalami ( jelení salám) a Kaminwurzen (zauzená speciality z komína) - i tyto produkty mohou po vyuzení "dýchat" čerstvý horský vzduch.

To, jak dobrou kvalitu jejich masné produkty a uzeniny mají, to dokazuje zájem řeznictví z okolí. Kupují si zde totiž uzený jihotyrolský špek od rodiny Trocker z Kaltenbrunnhofu.