Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Syrová šunková specialita z jižního Tyrolska s charakteristickou ořechovou příchutí a s temně červeno-bílým mramorováním. Maso je pevné, ale není tvrdé a má jemnou chuť. Špek je nejlepší jíst samotný, může být ale také použit k ochucení mnoha pokrmů. Tato šunka se připravuje v Kaltenbrunnhofu: rodina Trocker nakupuje libové vepřové maso od místních řezníků, poté ho ručně zpracuje dle tradiční receptury, a to se solí a kořením.
V soli naložené maso zraje po dobu několika týdnů a každý 3. den se obrací. Hodně chuti šunka získá během 96 hodin uzení v udírně. Uzení nezaručuje pouze trvanlivost, ale také šunce přidává zajímavé chutě. Když je ukončena tato fáze, následuje ta nejdelší sekce: po dobu 5-7 měsíců šunky visí v sušicí komoře, kde zrají. V noci je do komory otevřeným oknem vpouštěn čerstvý horský vzduch.
Množství | 4 kg |
---|---|
Region | Trentino-Alto Adige |
Zadní šunka z vepřového masa, sůl, koření, cukr, sacharóza, konzervanty: dusitan sodný
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 219 kcal / 921 kj |
---|---|
Tuky | 9.05 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 3.18 g |
Sacharidy | 0.2 g |
-z toho cukry | 0.2 g |
Bílkoviny | 34.27 g |
Sůl | 4.93 g |
Trocker Speck KG, Tisens 17, I-39040 Kastelruth