Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Vysoký standard Il Denso
Tento balzamikový ocet byl skutečně pojmenován po svém vynálezci Riccardovi Giusti. Německý časopis pro labužníky DER FEINSCHMECKER mu v jednom ze svých testů balzamikových octů dal čestnou přezdívku "Il Denso" (= ten hustý). Porotci v pochvalném projevu ocenili ušlechtilý elixír jako "viskózní balzamikový ocet s ovocnou vůní (jahody, meruňky) a velmi jemně vyváženou chutí, která dlouho zůstává na jazyku".
Z hroznů Trebbiano
Při výrobě tohoto balzamikového octa se šťáva z bílých italských hroznů Trebbiano vaří až 48 hodin a poté se nalije do dřevěných sudů. Zde se hroznový mošt nejprve přemění na víno a poté na ocet.
Zrání trvá přibližně deset let
Tento ocet se pak každý rok skladuje v novém dřevěném sudu. Každý sud má nahoře otvor, kterým může balzamikový ocet dýchat a odpařovat se. Některé sudy jsou staré i sto let. Každý z nich je vyroben z jiného druhu dřeva. Postupem času se díky různým příchutím dřeva vytváří nesrovnatelně komplexní chuť balzamikového octa. Nakonec je aceto balsamico nádherně husté, intenzivně aromatické a úžasně přirozeně sladké.
Souhra chutí
Barva Balsamico Riccardo Giusti je tmavá, zářivě mahagonová. V nose se rozvíjí buket vůní připomínající zralé ovoce, dřevité tóny a nádech sladké melasy. V chuti je vyvážené s dokonalou harmonií mezi sladkým a kyselým. Nechá vás ochutnat tóny švestkového džemu, červeného ovoce, medu a vanilky.
Il Denso: čistý luxusní požitek
Tento balzamikový ocet je neuvěřitelně všestranný. Pár kapek korunuje čerstvé plněné těstoviny, pečený hovězí filet nebo jemný měkký sýr. Dolaďte čerstvé jahody, zmrzlinu a dezerty kapkou Denso nebo podávejte kostky nakrájeného parmazánu s balsamikovým octem jako elegantní předkrm! V kombinaci s olivovým olejem, solí a pepřem tvoří jemnou zálivku pro všechny zelené saláty, od rukoly po lollo rosso. Balzamikový ocet se však velmi dobře hodí i k rajčatovému salátu nebo paprikám. Přidejte ho do omáček, polévek nebo marinád. Možnosti jsou nekonečné!
chráněný původ s pečetí IGP
*zrání ve staletých dubových sudech
*viskózní a mimořádně aromatický
*vynikající jako závěrečná tečka
*do omáček, polévek, marinád
*lahodný s dezerty, ovocem nebo zmrzlinou
Množství | 250ml |
---|---|
Region | Emilia-Romagna |
vařený hroznový mošt, vinný ocet, kyselina 6%, obsahuje siřičitany
Giuseppe Giusti, Via Quattroville 155, I-41100 Lesignana (MO)