Recept na lasagne – originál z Itálie

Recept na lasagne – originál z Itálie

Váš recept na lasagne jako z italské restaurace!

S tímto tradičním receptem připravíte klasiku italské kuchyně během chvilky. Tak tedy buon appetito!

Originální recept na lasagne

Doba přípravy: 1 hodina 45 minut

Stupeň obtížnosti: Snadné

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na ragú nakrájejte mrkev, celer a cibuli na malé, jemné kostičky. Zeleninu osmahněte na 3 lžících olivového oleje při střední teplotě v hrnci.
  2. Přidejte mleté maso a při vysoké teplotě dobře opečte. Několikrát promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
  3. Ragù dochuťte solí a pepřem a podlijte půl sklenicí bílého vína.
  4. Až se víno vyvaří, přidejte do omáčky protlak a bobkový list. Vše zakryjte a na mírném ohni duste 1 hodinu.
  5. Na bešamelovou omáčku rozpusťte v malém hrnci máslo. Mouku vmíchejte do másla metličkou a postupně za stálého míchání přilijte mléko. Omáčku nechte vařit a míchejte, dokud nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci. Dochuťte solí a muškátovým oříškem.
  6. Předehřejte troubu na 180 °C.
  7. Mozzarellu nakrájejte na jemné kostičky a parmazán nastrouhejte.
  8. V žáruvzdorné zapékací misce rozetřete na dno trochu ragú. Vložte vrstvu lasagne. Na lasagne rovnoměrně rozetřete tenkou vrstvu masové omáčky, pár kostek mozzarelly a tenkou vrstvu bešamelové omáčky. Vše přikryjte další vrstvou lasagne, na ni opět ragú, sýr a bešamel a tak dále...
  9. Na závěr přidejte vrstvu bešamelové omáčky, kterou posypte pouze strouhaným parmazánem.
  10. Lasagne pečte v troubě při 180 °C po dobu 25–30 minut, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu.

Propasírované rajčata – Passata

Čerstvě sklizené, sluncem zralé rajčata jsou oloupána, zbavena semínek a připravena podle staré tradice. Naše Passata vyniká svou geniálně sametovou, hustou konzistencí. Její chuť je sladká, svěží a plná aromatu. Prostě geniální kvalita!

Vaření lasagne s Passatou

Related Posts

Recepty
Špagety carbonara - originální recept z Itálie

Špagety carbonara - originální recept z Itálie

Pravé italské špagety Carbonara jako z Říma V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit dokonalé špagety carbonara. Mimochodem, v původním receptu z Říma se nepoužívá jen tak ledajaká slanina. Musí to být ...
Recepty
těsto na pizzu

Těsto na pizzu se suchým droždím

Dokonalé domácí těsto na pizzu jako z pizzerie Chcete si připravit těsto na pizzu ze sušeného droždí, které chutná jako v Itálii? Pak vyzkoušejte tento recept od mistra světa v přípravě pizzy! Je ideální pro ...
Recepty
Rajčatová mozzarella - salát Caprese

Rajčatová mozzarella - salát Caprese

Báseň, kousek po kousku! Salát z rajčat a mozzarelly je tak jednoduchý, ale tak neuvěřitelně chutný! Zde najdete originální recept, tipy, jak si ho připravit tak, aby chutnal, a nápady, jak si caprese vychutnat i na podzim a v zimě. Caprese - Rajčatová ...
Gustini Blog
Neapol: tipy na výlet

Neapol: tipy na výlet

Neapol: Tipy na Výlet – Objevte Skryté Poklady Jižní ItálieNeapol, perla jižní Itálie, láká cestovatele svou bohatou historií, živou kulturou a jedinečnou gastronomií. Pokud plánujete výlet do tohoto nádherného města, ...
Recepty
Grissini se šunkou

Recept na Grissini se šunkou – Tradiční Italská Antipasta

Grissini se šunkou je jednou z nejoblíbenějších italských antipast, která okouzlí svou jednoduchostí a neodolatelnou chutí. Tento recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit křupavé grissini a zabalit je do tenkých plátků šťavnaté italské šunky. Grissini se šunkou jsou ideální jako předkrm na rodinné oslavy nebo jako ...

Komentáře

Only registered users can write comments. Please Sign in or create an account