Na ragú nakrájejte mrkev, celer a cibuli na malé, jemné kostičky. Zeleninu osmahněte na 3 lžících olivového oleje při střední teplotě v hrnci.
Přidejte mleté maso a při vysoké teplotě dobře opečte. Několikrát promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
Ragù dochuťte solí a pepřem a podlijte půl sklenicí bílého vína.
Až se víno vyvaří, přidejte do omáčky protlak a bobkový list. Vše zakryjte a na mírném ohni duste 1 hodinu.
Na bešamelovou omáčku rozpusťte v malém hrnci máslo. Mouku vmíchejte do másla metličkou a postupně za stálého míchání přilijte mléko. Omáčku nechte vařit a míchejte, dokud nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci. Dochuťte solí a muškátovým oříškem.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Mozzarellu nakrájejte na jemné kostičky a parmazán nastrouhejte.
V žáruvzdorné zapékací misce rozetřete na dno trochu ragú. Vložte vrstvu lasagne. Na lasagne rovnoměrně rozetřete tenkou vrstvu masové omáčky, pár kostek mozzarelly a tenkou vrstvu bešamelové omáčky. Vše přikryjte další vrstvou lasagne, na ni opět ragú, sýr a bešamel a tak dále...
Na závěr přidejte vrstvu bešamelové omáčky, kterou posypte pouze strouhaným parmazánem.
Lasagne pečte v troubě při 180 °C po dobu 25–30 minut, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu.
Propasírované rajčata – Passata
Čerstvě sklizené, sluncem zralé rajčata jsou oloupána, zbavena semínek a připravena podle staré tradice. Naše Passata vyniká svou geniálně sametovou, hustou konzistencí. Její chuť je sladká, svěží a plná aromatu. Prostě geniální kvalita!
Pravé italské špagety Carbonara jako z Říma
V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit dokonalé špagety carbonara. Mimochodem, v původním receptu z Říma se nepoužívá jen tak ledajaká slanina. Musí to být ...
Dokonalé domácí těsto na pizzu jako z pizzerie
Chcete si připravit těsto na pizzu ze sušeného droždí, které chutná jako v Itálii?
Pak vyzkoušejte tento recept od mistra světa v přípravě pizzy! Je ideální pro ...
Báseň, kousek po kousku! Salát z rajčat a mozzarelly je tak jednoduchý, ale tak neuvěřitelně chutný! Zde najdete originální recept, tipy, jak si ho připravit tak, aby chutnal, a nápady, jak si caprese vychutnat i na podzim a v zimě.
Caprese - Rajčatová ...
Neapol: Tipy na Výlet – Objevte Skryté Poklady Jižní ItálieNeapol, perla jižní Itálie, láká cestovatele svou bohatou historií, živou kulturou a jedinečnou gastronomií. Pokud plánujete výlet do tohoto nádherného města, ...
Grissini se šunkou je jednou z nejoblíbenějších italských antipast, která okouzlí svou jednoduchostí a neodolatelnou chutí. Tento recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit křupavé grissini a zabalit je do tenkých plátků šťavnaté italské šunky. Grissini se šunkou jsou ideální jako předkrm na rodinné oslavy nebo jako ...