Na ragú nakrájejte mrkev, celer a cibuli na malé, jemné kostičky. Zeleninu osmahněte na 3 lžících olivového oleje při střední teplotě v hrnci.
Přidejte mleté maso a při vysoké teplotě dobře opečte. Několikrát promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
Ragù dochuťte solí a pepřem a podlijte půl sklenicí bílého vína.
Až se víno vyvaří, přidejte do omáčky protlak a bobkový list. Vše zakryjte a na mírném ohni duste 1 hodinu.
Na bešamelovou omáčku rozpusťte v malém hrnci máslo. Mouku vmíchejte do másla metličkou a postupně za stálého míchání přilijte mléko. Omáčku nechte vařit a míchejte, dokud nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci. Dochuťte solí a muškátovým oříškem.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Mozzarellu nakrájejte na jemné kostičky a parmazán nastrouhejte.
V žáruvzdorné zapékací misce rozetřete na dno trochu ragú. Vložte vrstvu lasagne. Na lasagne rovnoměrně rozetřete tenkou vrstvu masové omáčky, pár kostek mozzarelly a tenkou vrstvu bešamelové omáčky. Vše přikryjte další vrstvou lasagne, na ni opět ragú, sýr a bešamel a tak dále...
Na závěr přidejte vrstvu bešamelové omáčky, kterou posypte pouze strouhaným parmazánem.
Lasagne pečte v troubě při 180 °C po dobu 25–30 minut, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu.
Propasírované rajčata – Passata
Čerstvě sklizené, sluncem zralé rajčata jsou oloupána, zbavena semínek a připravena podle staré tradice. Naše Passata vyniká svou geniálně sametovou, hustou konzistencí. Její chuť je sladká, svěží a plná aromatu. Prostě geniální kvalita!
Váš recept na mini panettone!
V mini verzi je panettone super sladký, roztomilý vánoční dortík, který se hodí jako malý dárek. Zde najdete zaručeně úspěšný recept na panettone, lahodný, nebeský měkký ...
Pravé italské špagety Carbonara jako z Říma
V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit dokonalé špagety carbonara. Mimochodem, v původním receptu z Říma se nepoužívá jen tak ledajaká slanina. Musí to být ...
Dokonalé domácí těsto na pizzu jako z pizzerie
Chcete si připravit těsto na pizzu ze sušeného droždí, které chutná jako v Itálii?
Pak vyzkoušejte tento recept od mistra světa v přípravě pizzy! Je ideální pro ...
Báseň, kousek po kousku! Salát z rajčat a mozzarelly je tak jednoduchý, ale tak neuvěřitelně chutný! Zde najdete originální recept, tipy, jak si ho připravit tak, aby chutnal, a nápady, jak si caprese vychutnat i na podzim a v zimě.
Caprese - Rajčatová ...
Neapol: Tipy na Výlet – Objevte Skryté Poklady Jižní ItálieNeapol, perla jižní Itálie, láká cestovatele svou bohatou historií, živou kulturou a jedinečnou gastronomií. Pokud plánujete výlet do tohoto nádherného města, ...
Grissini se šunkou je jednou z nejoblíbenějších italských antipast, která okouzlí svou jednoduchostí a neodolatelnou chutí. Tento recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit křupavé grissini a zabalit je do tenkých plátků šťavnaté italské šunky. Grissini se šunkou jsou ideální jako předkrm na rodinné oslavy nebo jako ...