
Autentičtější pesto z Lingurie, než je tohle, snad ani nemůžete získat. Roberto Panizza, šéf a šéfkuchař za Rossi 1947, používá pouze ty nejlepší ingredience, což by mělo být pro Pesto alla genovese samozřejmostí. Čerstvá bazalka z Ligurie je důvodem, proč tato jednoduchá, ale neodolatelná omáčka v Ligurii vůbec vznikla. Roberto dostává první výhonky od důvěryhodných a osvědčených pěstitelů bazalky. Když jsme ho navštívili na místě činu, vysvětlil nám, že při sklizni je zapojena do práce celá rostlinka. Je sice pravda, že by listy dorostly, kdyby byly odřezány, ale pak by se u nich vyvinula nežádaná vůně citronu nebo máty.
Roberto Panizza kromě bazalky používá i parmigiano reggiano DOP montagna (vysoce aromatický horský parmezán), který zraje 24 měsíců. Jeho pesto doplňuje pecorino sardo DOP, tzv. sardinským ovčím sýrem, který zraje nejméně 10 měsíců.
Jeho česnek pochází z Vessalico, vesnice s přibližně 300 obyvateli v Ligurii, která se již dlouho věnuje pěstování česneku a dokonce i v erbu má tři cibuloviny. Pěstování česneku ve Vessalico podporuje společnost Slow Food Society. Pro jemné dochucení používá tu nejlepší mořskou sůl z Trapani. Solné pánve v Trapani na Sicílii mají staletou tradici a vždy se dodávaly do celé Itálie, dokonce i do Francie a Anglie.
Jedná se o šest tradičních složek, které by měly být zpracovány v každém Pesto alla Genovese DOP.
Důkladná péče se bez pochyb projevuje na výsledné kvalitě. Také tester italského gurmánskeho časopisu Gambero Rosso ocenil v roce 2011 tohle pesto za to nejlepší Genovese DOP Itálie.
Složení
extra panenský olivový olej, bazalka z Genau DOP 26%, Parmigiano Reggiano DOP (sýr z kravského mléka), piniové oříšky, Fiore Sardo DOP (ovčí sýr), sůl, česnek, antioxidant: kyselina askorbová
Výživové hodnoty
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 552.8 kcal / 2377 kj |
---|---|
Tuky | 55.2 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 17.8 g |
Sacharidy | 3.8 g |
-z toho cukry | 0.3 g |
Bílkoviny | 8.5 g |
Sůl | 0.016 g |
g |
Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:
Rossi s.n.c., Via Cesarea 21/r, I-16122 Genova
Garance čerstvosti
Záruka čerstvosti a zdarma chladíci materiál
Gustini spočívá v čerstvých surovinách s velkým důrazem na kvalitu a proto nabízíme zdarma náklady na chladící materál: bez příplatku nebo minimální velikosti objednávky.
Kdy expeduje Gustini chlazené produkty?
Gustini dodává chlazené zboží výhradně od pondělí do čtvrtka (pro objednávky ze Slovenska od pondělí do středy). Tímto způsobem zaručujeme před víkendem nejkratší dobu dodání.
Jak se zabalí produkty do chladu pro přepravu?
Naše čerstvé produkty jsou baleny jednotlivě spolu s chlazenými gelovými prvky v izolovaném sáčku. Vaše výhoda: dodávané prvky chlazení, můžete znovu použít i doma.
Jak dostanu balíček v bezpečí?
Ujistěte se, že Vaše zásilka může byla odesláná naším logistickým partnerem společnosti PPL (pro objednávky ze Slovenska DHL). Informujeme Vás prostřednictvím e-mailu o doručení zásilky. Pokud nemáte možnost si balíček doma od kurýra převzít, můžete pověřit jinou osobu, nebo zadat jinou doručovací adresu (například souseda nebo adresu Vaší kanceláře).
Jak dorazí čerstvé produkty do Gustini?
Čerstvé výrobky přijdou chlazené z Itálie a v našem skladu jsou uloženy do chladu.
DOP - Denominazione di Origine Protetta:
odkazuje na zemědělský produkt nebo jídlo, které byli vyprodukovány a zpracovány v oblasti, jejíž jméno nese ve svém názvu (Bra DOP - sýr z Bra). Proto by měla být zaručena kvalita a charakteristiky tohoto konkrétního regionu, protože všechny fáze výroby jsou prováděny v této zeměpisné oblasti. Existuje více než 80 DOP produktů v Itálii, např.: sýr, salám a oleje.