Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Javascript ve vašem prohlížeči se zdá být vypnutý. Pro optimální funkčnost webu je nutné ve vašem prohlížeči zapnout Javascript.
Jak se čokoládovo-oříšková pralinka vyrábí?
Gianduiotti je nugátová pralinka z Turína, která je vyráběna z lískových oříšků Piemonte. Původ čokolády je výjimečný. V polovině 19. století vláda zvýšila daně u luxusního zboží, jakým bylo i kakao. A tak se místní výrobci čokolády rozhodli pro doplnění přidávat lískové ořechy z regionu.
Odkud pochází jméno Gianduiotti?
Jméno Gianduiotti je založeno na folklorní karnevalové postavě Gianduja, kterou navrhl výrobce marionet Gian Battista Sales na konci 18. století. Jednoho dne Gianduja distribuoval malé občerstvení na turínském karnevalu. Pozoruhodný je i speciální tvar a obal ve zlatém hliníkovém papíru.
Množství | 150g |
---|---|
Region | Piemonte |
bílá čokoláda (cukr, kakaové máslo, plnotučné mléko, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilková příchuť,) pistáciová pasta ze Sicílie 30%, kakaové máslo, extra hnědá čokoláda (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilková vůně) Může obsahovat stopy jiných (ořechů, mandlí).
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 622 kcal / 2581 kj |
Tuky | 48 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 20.5 g |
Sacharidy | 33 g |
-z toho cukry | 32 g |
Bílkoviny | 9.7 g |
Sůl | 0.25 g |
Barbero Davide s.r.l., Via Brofferio 84, I - 14100 Asti