Pistáciový krokant ze Sicílie

Pistáciový krokant ze Sicílie

Tartufi s bílou čokoládou a pistáciemi

Tartufi s bílou čokoládou a pistáciemi

Jemně tající pistáciové pralinky

Pistacchiotti z Piemontu – D. Barbero
Tyto jemně se rozplývající pralinky omámí nejednoho gurmána: jemné kakaové máslo v souhře s pravými sicílskými pistáciemi předvádí úžasnou kompozici, která se rozplyne na jazyku.
349,00 Kč
2 326,67 Kč / 1 KG
Skladem | Kód: 76645
Obsah: 150g

Jak se čokoládovo-oříšková pralinka vyrábí?
Gianduiotti je nugátová pralinka z Turína, která je vyráběna z lískových oříšků Piemonte. Původ čokolády je výjimečný. V polovině 19. století vláda zvýšila daně u luxusního zboží, jakým bylo i kakao. A tak se místní výrobci čokolády rozhodli pro doplnění přidávat lískové ořechy z regionu.

Odkud pochází jméno Gianduiotti?
Jméno Gianduiotti je založeno na folklorní karnevalové postavě Gianduja, kterou navrhl výrobce marionet Gian Battista Sales na konci 18. století. Jednoho dne Gianduja distribuoval malé občerstvení na turínském karnevalu. Pozoruhodný je i speciální tvar a obal ve zlatém hliníkovém papíru.

Více informací
Množství 150g
Region Piemonte
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Jemně tající pistáciové pralinky
Vaše hodnocení

Složení

bílá čokoláda (cukr, kakaové máslo, plnotučné mléko, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilková příchuť,) pistáciová pasta ze Sicílie 30%, kakaové máslo, extra hnědá čokoláda (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilková vůně) Může obsahovat stopy jiných (ořechů, mandlí).

Výživové hodnoty

  Ve 100 g
Energetická hodnota 622 kcal / 2581 kj
Tuky 48 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 20.5 g
Sacharidy 33 g
-z toho cukry 32 g
Bílkoviny 9.7 g
Sůl 0.25 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Barbero Davide s.r.l., Via Brofferio 84, I - 14100 Asti