- Service & Kontakt
- +420 737 70 70 22
- info@gustini.cz
Pastificio Allemandi
Těstoviny Allemandi jsou vyráběny s důrazem na detail z nejlepší krupice z tvrdé pšenice, která zajišťuje dokonalý skus. Této jedinečné textury se dosahuje lisováním těstovin v bronzových formách, které těstovinám dodávají drsný povrch, díky němuž na nich omáčky doslova tančí. Jemné sušení zachovává plnou chuť.
Vejce dělá tagliatelle
Čerstvá vejce jsou tajemstvím chuti zlatavých tagliatelle. V severní Itálii se vaječné nudle často kombinují s pikantními omáčkami, které dobře ulpívají na zdrsněném povrchu těstovin. Tagliatelle se podávají s výraznými chutěmi, jako jsou lanýže, kančí ragú nebo houby. Klasikou jsou však tagliatelle al ragù.
Bolognese pouze s tagliatelle
V Itálii je kulinářským faux pas podávat špagety s boloňskou omáčkou. Musí to být tagliatelle. Jsou plošší a drsnější než špagety, takže na nich hustá a sytá omáčka lépe ulpí a dokonale zvýrazní chuť. Pro Italy je kombinace druhu těstovin a omáčky otázkou harmonie. Každý těstovinový pokrm má svou tradici a výběr správného tvaru těstovin je její důležitou součástí.
*zlatavé tagliatelle
*al bronzo: pomalu sušené z bronzové formy
*z prvotřídní pšenice
*s velkým množstvím čerstvého žloutku
*klasika s ragú
| Množství | 250g |
|---|---|
| Region | Piemonte |
| Alternate Image | no_selection |
Italská krupice z tvrdé pšenice, vejce z volného chovu 30%
| Ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 363 kcal / 1518 kj |
|---|---|
| Tuky | 3.9 g |
| -z toho nasycené mastné kyseliny | 1.5 g |
| Sacharidy | 67 g |
| -z toho cukry | 1.6 g |
| Bílkoviny | 15 g |
| Sůl | 0.14 g |
| Vláknina | 2.3 g |
Allemandi SRL, Strada delle Alpi 13, I - 12061 Carrù