- Service & Kontakt
- +420 737 70 70 22
- info@gustini.cz
Mascarpone je hustý krémový sýr. V lombardském dialektu znamená mascarpone doslova „krém“. Gorgonzola pochází ze stejnojmenného, severoitalského města Gorgonzola a vyrábí se zde od 11. století. Původně se sýr jmenoval Stracchino di Gorgonzola (unavený z Gorgonzoly), protože byl vyráběn na podzim, když už byly krávy unavené.
Kulinářský tip: Krémovo pikantní měkký sýr je vhodný pro přidání do salátů, na pomazánku, pro přípravu chutných omáček na těstoviny a výborná je jeho kombinace s hruškami.
| Množství | 150g | 
|---|---|
| Region | Lombardie | 
Mascarpone 55% (pasterizovaná kravskéhá smetana, regulátor kyselosti: kyselina citrónová), Gorgonzola 45% (kravské mléko, syřidlo, sůl, mléčné fermenty, hnědá plíseň)
| Ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 398 kcal / 1648 kj | 
|---|---|
| Tuky | 38 g | 
| -z toho nasycené mastné kyseliny | n.a. g | 
| Sacharidy | 1 g | 
| -z toho cukry | n.a. g | 
| Bílkoviny | 13 g | 
| Sůl | n.a. g | 
Carozzi Formaggi Srl, Via Provinciale, 14/a, I-23818 Pasturo