Parmezán z červené krávy vyzrálý 24 měsíců

Vacche Rosse Parmigiano Reggiano D.O.P.

Vacche Rosse, vzácné červené krávy, se již od antických dob pasou na pastvinách kolem řeky Po. Jejich mléko je tak plné chutí, tolika vůněmi, že pro vás tento parmezán bude opravdovým gurmánským zážitkem.   Více se dozvíte zde
Skladem
489,00 Kč
Kód: 78268 Obsah: 300g 1 630,00 Kč/1 kg
489,00 Kč
Cena s DPH
Skladem
Obsah: 300g 1 630,00 Kč/1 kg Kód: 78268
Obsah: 300g 1 630,00 Kč/1 kg Kód: 78268 Zobrazit složení
Parmezán z červené krávy vyzrálý 24 měsíců
Parmezán z červené krávy vyzrálý 24 měsíců Přidat do knihy přání Cena s DPH
Skladem
Skladem
489,00 Kč
Kód: 78268 Obsah: 300g 1 630,00 Kč/1 kg
489,00 Kč
Popis produktu
Složení
Nejčastější dotazy
Popis produktu

Pravý král sýrů - parmazán z červené krávy

Původ: Tento příběh začíná u barbarů. V 6. století se usadili v severní Itálii. V zavazadlech měli červené krávy, kterým se dnes říká Razza Reggiano nebo Vacche rosse. Když Benediktini před 800 lety vynalezli Parmigiano Reggiano, ingredience byly: mléko z červené krávy, sůl a syřidlo.

Vacche rosse: Mléko z Vacche rosse chutná mimořádně aromaticky. Mohou za to bylinky na pastvinách Pádské nížiny a speciální kaseinová struktura. Protože však tento skot produkuje méně mléka než ostatní, nebyl ve 20. století téměř chován. Původní chuť parmazánu zmizela.

Renesance: Krátce před přelomem tisíciletí vedli nadšenci kampaň za to, aby se znovu vyráběly čisté sýry z červeného mléka skotu. Bylo založeno samostatné konsorcium a od té doby počet zvířat v regionu kolem Parmy roste.

Konsorcium: Sýrárna Paola Gennariho je také jednou z mála, která znovu objevila červené kravské mléko. Její sýr získal pečeť DOP od Consorzio Vacche Rosse. Paolo ho vyrábí dnes stejně jako před osmi stoletími: se stejnými přísadami a stejným řemeslným uměním. Pravidla také stanovují minimálně 24 měsíců zrání. Stojí za to ho vyzkoušet!

Emilia-Romagna

Přejít do regionu
Složení

Složení

Kravské mléko (syrové mléko), sůl, syřidlo, 32,4% tuku

Výživové hodnoty

Ve 100g
Energetická hodnota 399 kcal / 1661 kj
Tuky 28.4 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 7.6 g
-z toho cukry 0.8 g
Bílkoviny 28.3 g
Sůl 2.8 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Caseificio GennarI-Via Varra Superiore 14/A, I-43044 Collecchio (PR)

Nejčastější dotazy

Garance čerstvosti

Záruka čerstvosti a zdarma chladíci materiál

Gustini spočívá v čerstvých surovinách s velkým důrazem na kvalitu a proto nabízíme zdarma náklady na chladící materál: bez příplatku nebo minimální velikosti objednávky.

Kdy expeduje Gustini chlazené produkty?

Gustini dodává chlazené zboží výhradně od pondělí do čtvrtka (pro objednávky ze Slovenska od pondělí do středy). Tímto způsobem zaručujeme před víkendem nejkratší dobu dodání.

Jak se zabalí produkty do chladu pro přepravu?

Naše čerstvé produkty jsou baleny jednotlivě spolu s chlazenými gelovými prvky v izolovaném sáčku. Vaše výhoda: dodávané prvky chlazení, můžete znovu použít i doma.

Jak dostanu balíček v bezpečí?

Ujistěte se, že Vaše zásilka může byla odesláná naším logistickým partnerem společnosti PPL (pro objednávky ze Slovenska DHL). Informujeme Vás prostřednictvím e-mailu o doručení zásilky. Pokud nemáte možnost si balíček doma od kurýra převzít, můžete pověřit jinou osobu, nebo zadat jinou doručovací adresu (například souseda nebo adresu Vaší kanceláře).

Jak dorazí čerstvé produkty do Gustini?

Čerstvé výrobky přijdou chlazené z Itálie a v našem skladu jsou uloženy do chladu.

DOP - Denominazione di Origine Protetta:

odkazuje na zemědělský produkt nebo jídlo, které byli vyprodukovány a zpracovány v oblasti, jejíž jméno nese ve svém názvu (Bra DOP - sýr z Bra). Proto by měla být zaručena kvalita a charakteristiky tohoto konkrétního regionu, protože všechny fáze výroby jsou prováděny v této zeměpisné oblasti. Existuje více než 80 DOP produktů v Itálii, např.: sýr, salám a oleje.

Hodnocení

Napište svůj názor!

Vaše hodnocení:

  • Recenze
    Celkové hodnocení