Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Minimálně 6 měsíců vyzrálý, než se dostal k vám na stůl.
Dokonce i legionáři starověkého Říma byli schopni využívat tento lahodný sýr z ovčího mléka. Bylo prokázáno, že si získal velkou oblibu i u římských vojáků. Doufejme, že po konzumaci sýru dostatečně pili, jelikož obsahuje vysoké množství soli. Samozřejmě výborně chutná na chlebu a ještě lépe samotný, zkrátka jen tak, anebo strouhaný na těstoviny.
Pecorino vlastně v překladu znamená ovčí sýr, mnoho oblastí Itálie si v průběhu staletí vyvinulo vlastní verzi pecorina. Takže máme například Pecorino Susardu Sardinie, to je sýr naložen v oleji, Pecorino z Kalábrie a mnoho dalších úchvatných specialit.
Stejně jako u mnoha italských sýrových specialit je také pecorino nabízené v různých stupních zralosti: zcela čerstvé se jmenuje Novello, stále má silnou mléčnou chuť. Zralá forma stagionato chutná pikantně a slaně. Ale sami vyzkoušejte, jaká verze vám chutná nejvíce.
Množství | 200 g |
---|---|
Region | Sardinie |
ovčí mléko, syřidlo, sůl. Kůra není vhodná ke spotřebě.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 399 kcal / 1661 kj |
---|---|
Tuky | 28.4 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 20 g |
Sacharidy | 7.6 g |
-z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 28.3 g |
Sůl | 2.8 g |
Argiolas Formaggi S.r.l., S.P. 14 n. 3/5, I-09041 Dolianova - Cagliari