
Parmigiano Reggiano Caseificio Gennarii pochází z idylické pastviny údolí Pádu, nad Parmou. S jeho zránim 72 měsíců je opravdovou raritou. Parmigiano Reggiano prodávají v obchodech obvykle ve věku pouhých 12 až 24 měsíců. Ještě starší sýry jsou velmi vzácné.
Farma Gennari se nachází v idylické pastvině údolí Pádu. Rodina Gennari produkuje Parmigiano Reggiano dle tradičních kritérií. Pastviny a louky jsou bez chemických hnojiv a pesticidů. Krávy nejsou krmeny ani ošetřovány umělými vitamíny, antibiotiky, hormony nebo geneticky modifikovanými přísadami. Tady je zásadou přírodní zdraví dojnic. Zkušenosti mají již v mnoha desetiletích v zemědělství, z výroby potravin a chov vlastních dojnic. Tak může vzniknout Parmigiano Reggiano mimořádné chuti a sotva převyšující kvalitu.
Zrnitý král sýrů
Skutečný Parmigiano Reggiano je známý pro svou jedinečnou chuť a aroma, právem považován za krále sýrů. V oblasti jižně od řeky Pádu a západně obsazené provincie Parma, Modena a Reggio Emilia, stejně jako částí provincie Bologna a Mantově řeky Reno se produkuje Parmigiano Reggiano.
Od roku 1955, má na sobě italské oficiální označení původu (DOC, Denominazione di Origine controllata), které mohou nést pouze sýry, které splňují určité standardy kvality a jsou připraveny dobře definovaným způsobem. V roce 1996, producenti Parmigiano Reggiano DOC obdržel za svůj sýr, oficiální označení původu Evropské unie DOP (Denominazione di Origine Protetta).
To znamená, že Parmigiano Reggiano je první italský sýr, jehož kvalita je zaručena v celé Evropě. To se provádí pomocí označení kvality, který je pečený na straně velkých bochníků nebo vyražena na balených kusech, čímž chrání proti podvodům a nezákonnému napodobování.
Speciální konzistence Parmigiano Reggiano DOC a DOP, který může být rozpoznán dle jeho bledě žluté barvě a jemné zrnitosti, jemné vůní a pikantní chutí, co není tajné, ani výsledkem náhody. Na rozdíl od všeobecného mechanizačního trendu v moderní výrobě potravin, každé kolo sýra projde přes ruce všech, kteří jsou osobně zodpovědný za produkci Parmigiano Reggiano: zemědělci, sedláci, dojníci a sýřaři.
Víme, že Parmigiano Reggiano strouhané nebo tence krájené je oblíbené na těstoviny. Také velmi dobře zapadá se salátem a zeleninou. Rozdrtí se na malé kousky, čistý nebo pokapaný s několika kapkami jemného octa balsamico a tak se Parmigiano Reggiano stane i doprovodem k výbornému červenému vínu.
Poznámka:
Pokud je sýr vakuově uzavřen, je nejlepší skladovat jej v přihrádce na zeleninu v lednici. Po otevření sýr volně zabalte do pergamenového (sendvičového) papíru nebo kuchyňské utěrky a uložte jej do lednice.
Složení
Kravské mléko (syrové mléko), sůl, syřidlo
Výživové hodnoty
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 392 kcal / 1633 kj |
---|---|
Tuky | 28 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | 0 g |
-z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 33 g |
Sůl | 1.6 g |
g |
Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:
Caseificio GennarI-Via Varra Superiore 14/A, I-43044 Collecchio (PR)
Garance čerstvosti
Záruka čerstvosti a zdarma chladíci materiál
Gustini spočívá v čerstvých surovinách s velkým důrazem na kvalitu a proto nabízíme zdarma náklady na chladící materál: bez příplatku nebo minimální velikosti objednávky.
Kdy expeduje Gustini chlazené produkty?
Gustini dodává chlazené zboží výhradně od pondělí do čtvrtka (pro objednávky ze Slovenska od pondělí do středy). Tímto způsobem zaručujeme před víkendem nejkratší dobu dodání.
Jak se zabalí produkty do chladu pro přepravu?
Naše čerstvé produkty jsou baleny jednotlivě spolu s chlazenými gelovými prvky v izolovaném sáčku. Vaše výhoda: dodávané prvky chlazení, můžete znovu použít i doma.
Jak dostanu balíček v bezpečí?
Ujistěte se, že Vaše zásilka může byla odesláná naším logistickým partnerem společnosti PPL (pro objednávky ze Slovenska DHL). Informujeme Vás prostřednictvím e-mailu o doručení zásilky. Pokud nemáte možnost si balíček doma od kurýra převzít, můžete pověřit jinou osobu, nebo zadat jinou doručovací adresu (například souseda nebo adresu Vaší kanceláře).
Jak dorazí čerstvé produkty do Gustini?
Čerstvé výrobky přijdou chlazené z Itálie a v našem skladu jsou uloženy do chladu.
DOC - Denominazione di Origine Controllata:
Je to vnitrostátní označení původu italských vín, což dává ministerstvo zemědělství a lesnictví vín a dalších potravin, které byly vyrobeny v specifikovaném prostoru. DOC vína musí být vyrobeny tradičně z tuzemských hroznů a dle stanovených podmínek. DOC vína jsou také předmětem ustanovení o fyzikálně-chemických vlastnostech, které musí mít. Také senzorické testy jsou prováděny předtím, než se udělí certifikace DOC.
DOC vína jsou stojí vysokou kvalitou nad IGT vínem a DOCG vínem.