Sušená italská rajčata

Sušená italská rajčata

Sušená cherry rajčata

Sušená cherry rajčata

Rajčata sušená na slunci – pikantní

Pomodori essiccati al sole
Opravdový Slow-Food: až když jsou tato podlouhlá rajčátka řádně vyzrálá, dochází k jejich ručnímu sbírání. Následně se rozpůlí, osolí, a pak se volně suší pod paprsky zářivého slunce. Do sklenice se k nim přidá máta, olivový olej a řádná porce Amore.
219,00 Kč
952,17 Kč / 1 KG
Skladem | Kód: 73267
Obsah: 230g

Edoardo je jedním z nejvášnivějších pěstitelů zeleniny v okolí. Svou aziendou splňuje všechna kritéria farmáře se Slow-Food. Všechny složky, které pro svou pomodori Secchi i své další speciality potřebuje, pocházejí z jeho domova, ze Salenta. Vše je s láskou ručně zhotovené a absolutně úžasné.

Když jsme navštívili Edoardov domov v Ugento v Apulie Salento, měli jsme přímo možnost nahlédnout do vysušovny rajčat a povíme vám, byl to zážitek. Rajčatové rostlinky na pole sází od dubna a již v červenci Pomodori září tmavou, červenou barvou a zahajuje se jejich ruční sbírání. Jen ty nejlepší a nejčerstvější plody se dostanou k ženám, které je následně půlí a poté je opatrně rozkládají na velké sítě.

4 až 5 dní se Pomodori Secchi tradičně suší pod širým nebem, na horkém slunci Středozemního moře. Připadáte si tu jako v rajčatovém ráji, červená na vás kouká doslova z každého kouta, kam jenom oko dohlédne. Po vysušení se pouze ty bezchybné Pomodori secchi zasílají na finální zpracování.

Rajčata jsou dodávána ve sklenici se solí apulijské Salina Santa Margherita di Savoia, s mátou, chilli, česnekem a kapary od Edoarda, z jeho vlastního pole, a s apulijským olivovým olejem. Se svou silnou ovocnou chutí, nádherně žvýkací konzistencí a sluncem políbeným charakterem jsou jedinečné pomodori Lunghi essicati al sole ideální do salátů, těstovinových omáček nebo předkrmů.

Více informací
Množství 230g
Region Puglia
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Rajčata sušená na slunci – pikantní
Vaše hodnocení

Složení

Sušená rajčata 62 %, slunečnicový olej, nerafinovaná mořská sůl, kapary, extra panenský olivový olej, chilli, jablečný ocet, čerstvá máta, česnek, citronová šťáva. 

Původ rajčat: Itálie

Výživové hodnoty

  Ve 100 g
Energetická hodnota 285 kcal / 1200 kj
Tuky 6 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 0.8 g
Sacharidy 39 g
-z toho cukry 6.9 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 5.1 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Trentin società agricola s.r.l., S.p. 290 km 1, Felline - T.S. GiovannI, I-73059 Ugento