Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Při výrobě se používají jak tukové, tak libové kousky vepřového masa. Dlouhé zavěšení uzenin v chladných sklepech výrobce Falorni je příčinou jejich jemné chuti. Maso uzenin je drobivé, s růžovou barvou, pozoruhodný je vysoký obsah tuku. Kromě pepře a soli se salám ochucuje i divokými semeny fenyklu z polí Chianti.
Fenyklový salám je poněkud měkký a má neobvyklý rys - vrstvu jemné plísně na kůži, která je součástí tradičního receptu, nejedná se o závadu. Účinky fenyklu na trávení byly oceněny již ve středověku. Během produkční fáze byla do klobásy přidána sklenka dobrého vína z kopců kolem Greve in Chianti, což dává fenyklovému salámu zvláštní aroma.
Ocenění:
Guida dei Salumi d'Italia 2023: 5 jehel (nejvyšší italská excelence)
l'Espresso 2013: nejlepší Finocchiona Itálie
Množství | 350 g |
---|---|
Region | Toscana |
Vepřové maso, tuk 36%, semena divokého fenyklu 0,3%, sůl, pepř, cukr: dextróza, koření a přírodní aroma, konzervační prostředky: dusičnan draselný E 252, antioxidant: E300 kyselina askorbová
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 397 kcal / 1645 kj |
---|---|
Tuky | 33.4 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 14.01 g |
Sacharidy | 1 g |
-z toho cukry | 1 g |
Bílkoviny | 22.9 g |
Sůl | 4.24 g |
Antica Macelleria FalornI-Via Di Colognole 67, I-50022 Greve in Chianti