- Service & Kontakt
- +420 737 70 70 22
- info@gustini.cz
Sýry vybrány z celkem 174 druhů. Porota složená ze sedmi členů sýry posuzovala na základě vůně, chuti, struktury, vzhledu a barvy. Oceněny byly čtyři sýry z apulské ekologické farmy Querceta.
Uzený sýr ve tvaru hrušky se stále vyrábí ručně, a to pomocí metody „filata“. Malé kolečko sýra, zavěšené na provázcích, se nechá zrát po dobu 12 měsíců, aby se plně rozvinulo jeho aroma.
Na ekofarmě Gianluca a Amalia žije 120 krav, z jejichž mléka se ručně připravují tradiční mozzarella, burrata, scamorza i jiné sýry. Sražené mléko se pasterizuje při teplotě až 80 °C a následuje hnětení, čímž se vytvoří typická vláknitá konzistence těchto sýrů.
Ocenění:
BioCaseus Biofach 2017: 1. místo zrající vařený sýr / hnětací sýr
Eco-Control: IT BIO 006
| Množství | 250g |
|---|---|
| Region | Puglia |
kravské mléko, syřidlo, sůl
| Ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 439 kcal / 1828 kj |
|---|---|
| Tuky | 31.1 g |
| -z toho nasycené mastné kyseliny | 18.41 g |
| Sacharidy | 2.3 g |
| -z toho cukry | 2.3 g |
| Bílkoviny | 37.7 g |
| Sůl | 1.2 g |
Querceta - Masserie Amiche srl, Via dell'Uomo 1, I-70017 Putignano