Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Co jsou vlastně friarielli?
Friariello je druh zelí, které se pěstuje v oblasti kolem Neapole. V Itálii je toto zelí známé také jako neapolská brokolice, broccoletti nebo cime di rapa. Jako stonkové zelí patří do čeledi brukvovitých. Konzumují se její malé brokolicové růžičky, jemné stonky a zubaté listy.
Friarielli pro vaši kuchyni
Friarielli jsou typické pro neapolskou kuchyni. Nejprve se používaly pouze v Kampánii, nyní si získávají srdce a chuťové pohárky celého světa. Stále větší oblibě se těší pizza "Salsiccia e friarielli" se salsicciou a sýrem fior di latte.
Friarielli na pizzu a do těstovin
Friarielli můžete dát nejen na pizzu, ale můžete jimi také posypat crostini, obohatit jimi antipasti talíř nebo je podávat jako přílohu ke smažené salsiccii či pikantním masovým pokrmům. Hodí se také ke špagetám aglio olio nebo orecchiette.
* Pravá neapolská specialita
* Vynikající na pizze, pinse a focaccii
* Lze si ji vychutnat teplou i studenou
* Vydatná a pikantní chuť
Množství | 185 g |
---|---|
Region | Campania |
Neapolská brokolice 65 %, slunečnicový olej, sůl, vinný ocet, česnek, chilli, regulátor kyselosti: kyselina mléčná, antioxidant: kyselina askorbová. Může obsahovat ryby, stopy mléka, kešu ořechy, celer, lupinu a sóju. Skladujte na chladném a suchém místě. Po otevření skladujte v chladničce, výrobek důkladně zalijte tekutinou a spotřebujte do 2-3 dnů.
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 312 kcal / 1285 kj |
---|---|
Tuky | 33 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 3.9 g |
Sacharidy | 0 g |
-z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 1.3 g |
Sůl | 1.2 g |
Fattoria dei Sapori, Via Vittorio 88, I - 35040 Ponso