Vepřový bůček s divokým fenyklem

Vepřový bůček s divokým fenyklem

Guanciale - v kuse

Guanciale tradizionale di Suino
Znovuobjevená delikatesa tradiční toskánské kuchyně: přesně to je tento vepřový špek s intenzivním aromatem, který je už odpradávna používán jako kořenící prostředek. Chybět by neměl v žádné kuchyni, a tak neváhejte a objednejte si tuto dobrotu ještě dnes.
929,00 Kč
1 429,23 Kč / 1 KG
Skladem | Kód: 77170
Obsah: 750 g

Antica Macelleria Falorni
Rodina Falorni provozuje již osm generací vinařství Antica Macelleria Falorni di Greve in Chianti, které založil v roce 1806 její předek Gio Battista.

Lahodná carbonara s guanciale
Guanciale je pro pravé špagety alla carbonara nepostradatelná. Originální recept, krémový a aromatický, lze připravit během několika minut. Vše, co potřebujete, jsou špagety, guanciale, Pecorino Romano, vejce a pepř. Aby chutnaly doma stejně dobře jako v Římě, nabízíme kromě guanciale také prvotřídní italské špagety a pravé pecorino romano. Recept na tradiční carbonaru najdete také na našem blogu.

Guanciale ve vaší kuchyni
Guanciale je ideální nejen pro přípravu carbonary, ale i dalších klasických pokrmů římské kuchyně, jako jsou bucatini all'Amatriciana nebo pasta alla Gricia. Speciální tip: guanciale nakrájené na tenké plátky na ciabattě, obyčejné nebo osmažené do křupava, je delikatesa, která obohatí každý předkrmový talíř.

Je guanciale totéž co pancetta?
Guanciale pochází z vepřového laloku (guancia = lalok). Tento kus nabízí bohatou kombinaci tučné kůže a jemné svaloviny. Vysoký obsah tuku dodává slanině máslovou chuť a krémovou strukturu, která se při vaření rozpouští a vylepšuje pokrmy.

Chuť Guanciale
Guanciale zaujme svou výraznou a intenzivní chutí. Pikantní a kořeněná vůně se snoubí s oříškovým, lehce nasládlým tónem, který vzniká pomalým zráním na vzduchu.

Tajemství chuti
Guanciale je vždy sušené, nikoli uzené. Ve společnosti Antica Macelleria Falorni se potírá solí, pepřem, česnekem a tajnou směsí koření, suší se na vzduchu a zraje, dokud se nevytvoří typická tmavá kůrka, která chrání měkký střed uvnitř.


 *Autentická slanina pro carbonara
*Nesrovnatelná chuť guanciale
*Vynikající, vzduchem sušená kvalita, ruční práce
*Vychutnejte tenké plátky na talíři salumi
*Ideální také pro míchaná vejce, smažené brambory nebo pizzu

Více informací
Množství 750 g
Region Toscana
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Guanciale - v kuse
Vaše hodnocení

Složení

Vepřové maso, sůl, pepř, česnek, směs koření, konzervant: E252

Výživové hodnoty

Ve 100 g
Energetická hodnota 625 kcal / 2577 kj
Tuky 63.75 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 26.36 g
Sacharidy 0.74 g
-z toho cukry 0.5 g
Bílkoviny 12.1 g
Sůl 2.62 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Antica Macelleria FalornI-Via Di Colognole 67, I-50022 Greve in Chianti