Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Jemné a chutné rajské filety z extrémně vzácné odrůdy rajčat Campanian Piennolo, lehce solené a konzervované ve vlastní šťávě.
Piennolo rajčata jsou dost malé plody vzácné rajčatové odrůdy, která se pěstuje jen v 18 vesnicích v okolí Vesuvu, v Kampánii. Rajčatová slupka je silná, dužina pevná a kompaktní. Rajčata obsahují pouze malé množství vody, protože při pěstování zeleniny v úrodné vulkanické půdě se nesmí zavlažovat. Terasovitá pole na svazích Vesuvu neumožňují ani používání přístrojů, takže se zralé plody sklízí ručně.
Přes svoji silnou slupku jsou rajčata Piennolo velmi trvanlivá. Vesuvianer visí tradičně vázaná až do Vánoc, podle potřeby. Sladká chuť se tak stane během těchto měsíců ještě intenzivnější.
Rajčata Piennolo byla poskytnuta Slow Food nadaci pro biodiverzitu pod ochrannou "Archy chuti". Mezinárodní projekt chrání od roku 1996 na celém světě více než 3000 živočišných a rostlinných druhů před vyhynutím.
Množství | 500 g |
---|---|
Region | Campania |
DOP Vesuvius rajčata, sůl
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 28 kcal / 116 kj |
---|---|
Tuky | 0.2 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g |
Sacharidy | 4.6 g |
-z toho cukry | 4.6 g |
Bílkoviny | 1.1 g |
Sůl | 0.25 g |
Vláknina | 1.5 g |
Sapori Vesuviani, Strada Prov. Pugliano, 16, I-80055 Portici