Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Tradice drážkování na Sardinii
V minulosti se drážky vyráběly lisováním těstovin proti proutěnému košíku, kterému se italsky říkalo ciurili. Dnes se k tomuto účelu používá speciálně žebrovaný váleček.
Těstoviny a malý býček
Název „Malloreddus“ je odvozen od sardinského slova „Malloru“. Znamená to „malý býk“. Těstoviny svým tvarem připomínají rohy mladého býka. Někdy se jim také říká „Gnocchetti Sardi“ neboli „Sardinské noky“.
Jak stylově servírovat Malloreddus
Klasikou na Sardinii jsou Malloreddus alla Campidanesi s omáčkou z rajčat a salsiccii. V některých receptech přidávají i fenykl nebo šafrán. Navrchu nesmí chybět nastrouhané sardinské pecorino.
Množství | 500 g |
---|---|
Region | Sardinie |
krupice z tvrdé pšenice, voda
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 345 kcal / 1450 kj |
---|---|
Tuky | 1.5 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g |
Sacharidy | 71 g |
-z toho cukry | 3.4 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0.01 g |
Cherchi S.r.l., Zona Industriale San Marco, Via della Tecnologia 32, I - 07041 Alghero