Mozzarella z buvolího mléka 2x

Mozzarella z buvolího mléka 2x

Nduja - paštika z černého prasete s chilli

Nduja fresca di suino nero di Calabria
Tato červená paštika z pikantních chilli papriček a kořeněného masa pocházejícího z původní černé rasy vepřů 'Suino Nero di Calabria' se řadí mezi tradiční speciality z prosluněného jihu Kalábrie.
299,00 Kč
1 495,00 Kč / 1 KG
Skladem | Kód: 77092
Obsah: 200g

Nduja je měkká, roztíratelná vepřová klobása ochucená chilli papričkami, jejíž tradice pochází z vesnice Spilinga. Své uplatnění v kuchyni najde buď jako pomazánka, anebo s její pomocí vylepšíme chuť omáčky.

Tato verze je vyrobená z aromatického masa černého kalábrijského prasete. Vzhledem k tomu, že prasata žijí venku, kde jsou krmena žaludy a kaštany, tak maso vyvíjí velmi jedinečnou chuť, slabě připomínající zvěřinu.

Černý kalabrijský vepř (Nero Calabria) je starobylé plemeno prasat, která ve skutečnosti mají zcela černou kůži. Jejich původ je bohužel neznámý, protože rolníci nám v minulých stoletích neuchovali žádné písemné záznamy. Nicméně předpokládá se, že tato prasátka pocházejí z Římské říše, odkud se následně rozšířila do Španělska a jižní Itálie.
Povědomí o černém kalabrijském praseti se pomalu začalo zvyšovat v průběhu 80. let. Za účelem další popularizace a zachování plemene bylo založeno konsorcium, které má nyní asi 14 pěstitelů.

Více informací
Množství 200g
Region Calabria
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Nduja - paštika z černého prasete s chilli
Vaše hodnocení

Složení

Vepřové maso z černého kalábrijského vepře, chilli pasta, chili 5%, sůl, dextróza, bylinky a koření, antioxidant: kyselina askorbová, konzervační látky: dusičnanu draselného a E 252 dusitan sodný E250

Výživové hodnoty

Ve 100 g
Energetická hodnota 575 kcal / 2371 kj
Tuky 58.2 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 17.6 g
Sacharidy 3 g
-z toho cukry 0.62 g
Bílkoviny 8.66 g
Sůl 2.9 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone