Pikantní pizza - salám

Pikantní pizza - salám

Salsiccia s peperoncinem - 4 kusy

Salsiccia s peperoncinem - 4 kusy

Nduja - ostrá paštika

Nduja fresca Salame z Kalábrie
Hodnocení:
100 % of 100
Zažijte spalující oheň této mimořádné salámové speciality z jižní Itálie. Silně kořeněná paštika s přídavkem chilli. Měkkou Nduju si rozetřete na křupavý chléb, odměnou vám bude plná, božská a ničím nenahraditelná chuť.
219,00 Kč
1 095,00 Kč / 1 KG
Skladem | Kód: 77141
Obsah: 200g

Jak se Nduja vyrábí?
Pro Nduju je potřeba vepřové maso, tradičně recept vyžaduje guanciale (od krku) a kousky slaniny, jako je pancetta nebo lardello. Maso se slaninou se zpracovávají v řeznickém vlku, pak se smíchají s extra čerstvým a sušeným pepřem. Výsledná klobása je lehce uzená, poté se ještě suší a opravdu dlouhou dobu zraje.

Peperoncino od Spilinga
Dnes se Nduja nachází v mnoha receptech italské, hvězdné kuchyně. Tak tomu ale nebylo vždy. Nduja je pochoutkou, která ve skutečnosti vznikla z pouhé nouze, kdy chudí farmáři Kalábrie vždy museli spotřebovat všechny části prase. Spousta ohnivé feferonky zaručovala dlouhou životnost klobásy a spojením všech těchto faktorů vznikla právě Nduja. Za kolébku a hlavní město Nduje je považována obec Spilinga.

Nduja - roztírací salám
Nduja patří do rodiny salámů, liší se pouze svojí mimořádnou konzistencí. Originální Nduja je vždy jemná a krásně hladká. Neřezejte ji na kolečka, raději si ji natřete jako paštiku na ciabattu.

Původ jména
Legenda praví, že jméno pochází z francouzštiny. Andouille označuje klobásu, která dozrává v přirozeném střevě, stejně jako tradiční Nduja. Protože kalábrijští rolníci nebyli schopni vyslovit francouzské slovo, nazvali ji ve svém dialektu Nduja a jméno se, jak můžeme vidět, uchytilo.

Více informací
Množství 200g
Region Calabria
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Nduja - ostrá paštika
Vaše hodnocení

Složení

Vepřové maso, feferonky 15% (feferonky, sůl, antioxidant: kyselina askorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová) stolní sůl, dextróza, koření a byliny, antioxidant: askorbát sodný, konzervační látka: dusičnan draselný, dusitan sodný

Výživové hodnoty

Ve 100 g
Energetická hodnota 479 kcal / 1978 kj
Tuky 44.2 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 17.19 g
Sacharidy 2.91 g
-z toho cukry 1.99 g
Bílkoviny 15.9 g
Sůl 7.12 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone