Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Javascript ve vašem prohlížeči se zdá být vypnutý. Pro optimální funkčnost webu je nutné ve vašem prohlížeči zapnout Javascript.
Jak se Nduja vyrábí?
Pro Nduju je potřeba vepřové maso, tradičně recept vyžaduje guanciale (od krku) a kousky slaniny, jako je pancetta nebo lardello. Maso se slaninou se zpracovávají v řeznickém vlku, pak se smíchají s extra čerstvým a sušeným pepřem. Výsledná klobása je lehce uzená, poté se ještě suší a opravdu dlouhou dobu zraje.
Peperoncino od Spilinga
Dnes se Nduja nachází v mnoha receptech italské, hvězdné kuchyně. Tak tomu ale nebylo vždy. Nduja je pochoutkou, která ve skutečnosti vznikla z pouhé nouze, kdy chudí farmáři Kalábrie vždy museli spotřebovat všechny části prase. Spousta ohnivé feferonky zaručovala dlouhou životnost klobásy a spojením všech těchto faktorů vznikla právě Nduja. Za kolébku a hlavní město Nduje je považována obec Spilinga.
Nduja - roztírací salám
Nduja patří do rodiny salámů, liší se pouze svojí mimořádnou konzistencí. Originální Nduja je vždy jemná a krásně hladká. Neřezejte ji na kolečka, raději si ji natřete jako paštiku na ciabattu.
Původ jména
Legenda praví, že jméno pochází z francouzštiny. Andouille označuje klobásu, která dozrává v přirozeném střevě, stejně jako tradiční Nduja. Protože kalábrijští rolníci nebyli schopni vyslovit francouzské slovo, nazvali ji ve svém dialektu Nduja a jméno se, jak můžeme vidět, uchytilo.
Množství | 200g |
---|---|
Region | Calabria |
Vepřové maso, feferonky 15% (feferonky, sůl, antioxidant: kyselina askorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová) stolní sůl, dextróza, koření a byliny, antioxidant: askorbát sodný, konzervační látka: dusičnan draselný, dusitan sodný
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 479 kcal / 1978 kj |
---|---|
Tuky | 44.2 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 17.19 g |
Sacharidy | 2.91 g |
-z toho cukry | 1.99 g |
Bílkoviny | 15.9 g |
Sůl | 7.12 g |
Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone