
Jak se Nduja vyrábí?
Pro Nduju je potřeba vepřové maso, tradičně recept vyžaduje guanciale (od krku) a kousky slaniny, jako je pancetta nebo lardello. Maso se slaninou se zpracovávají v řeznickém vlku, pak se smíchají s extra čerstvým a sušeným pepřem. Výsledná klobása je lehce uzená, poté se ještě suší a opravdu dlouhou dobu zraje.
Peperoncino od Spilinga
Dnes se Nduja nachází v mnoha receptech italské, hvězdné kuchyně. Tak tomu ale nebylo vždy. Nduja je pochoutkou, která ve skutečnosti vznikla z pouhé nouze, kdy chudí farmáři Kalábrie vždy museli spotřebovat všechny části prase. Spousta ohnivé feferonky zaručovala dlouhou životnost klobásy a spojením všech těchto faktorů vznikla právě Nduja. Za kolébku a hlavní město Nduje je považována obec Spilinga.
Nduja - roztírací salám
Nduja patří do rodiny salámů, liší se pouze svojí mimořádnou konzistencí. Originální Nduja je vždy jemná a krásně hladká. Neřezejte ji na kolečka, raději si ji natřete jako paštiku na ciabattu.
Původ jména
Legenda praví, že jméno pochází z francouzštiny. Andouille označuje klobásu, která dozrává v přirozeném střevě, stejně jako tradiční Nduja. Protože kalábrijští rolníci nebyli schopni vyslovit francouzské slovo, nazvali ji ve svém dialektu Nduja a jméno se, jak můžeme vidět, uchytilo.
Složení
Vepřové maso, feferonky 15% (feferonky, sůl, antioxidant: kyselina askorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová) stolní sůl, dextróza, koření a byliny, antioxidant: askorbát sodný, konzervační látka: dusičnan draselný, dusitan sodný
Výživové hodnoty
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 479 kcal / 1978 kj |
---|---|
Tuky | 44.2 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 17.19 g |
Sacharidy | 2.91 g |
-z toho cukry | 1.99 g |
Bílkoviny | 15.9 g |
Sůl | 7.12 g |
Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:
Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone
Garance čerstvosti
Záruka čerstvosti a zdarma chladíci materiál
Gustini spočívá v čerstvých surovinách s velkým důrazem na kvalitu a proto nabízíme zdarma náklady na chladící materál: bez příplatku nebo minimální velikosti objednávky.
Kdy expeduje Gustini chlazené produkty?
Gustini dodává chlazené zboží výhradně od pondělí do čtvrtka (pro objednávky ze Slovenska od pondělí do středy). Tímto způsobem zaručujeme před víkendem nejkratší dobu dodání.
Jak se zabalí produkty do chladu pro přepravu?
Naše čerstvé produkty jsou baleny jednotlivě spolu s chlazenými gelovými prvky v izolovaném sáčku. Vaše výhoda: dodávané prvky chlazení, můžete znovu použít i doma.
Jak dostanu balíček v bezpečí?
Ujistěte se, že Vaše zásilka může byla odesláná naším logistickým partnerem společnosti PPL (pro objednávky ze Slovenska DHL). Informujeme Vás prostřednictvím e-mailu o doručení zásilky. Pokud nemáte možnost si balíček doma od kurýra převzít, můžete pověřit jinou osobu, nebo zadat jinou doručovací adresu (například souseda nebo adresu Vaší kanceláře).
Jak dorazí čerstvé produkty do Gustini?
Čerstvé výrobky přijdou chlazené z Itálie a v našem skladu jsou uloženy do chladu.
Hodnocení
Napište svůj názor!od Jana Pavlů (Odeslané 21.03.2023)
Pálivá pochoutka výborná s čerstvým pečivem. Stačí namazat tenkou vrstvu, jelikož chuť je opravdu výrazná (vzdáleně chutí připomíná salám paprikáš). Nduja je opravdu ostrá, takže super pro milovníky pálivých jídel. Určitě zase objednám :-)
od Libor (Odeslané 29.10.2021)
Byl jsem hodně zvědav, zejména na míru pálivosti. Musím říct, že je přijatelná, snesl bych asi i pálivější. Ale zase nepřebíjí chuť. Zkusím zjistit i trvanlivost, ale obávám se, že do týdne bude celý ten kousek pryč.
od Jana Pavlů (Odeslané 21.03.2023)
Pálivá pochoutka výborná s čerstvým pečivem. Stačí namazat tenkou vrstvu, jelikož chuť je opravdu výrazná (vzdáleně chutí připomíná salám paprikáš). Nduja je opravdu ostrá, takže super pro milovníky pálivých jídel. Určitě zase objednám :-)
od Libor (Odeslané 29.10.2021)
Byl jsem hodně zvědav, zejména na míru pálivosti. Musím říct, že je přijatelná, snesl bych asi i pálivější. Ale zase nepřebíjí chuť. Zkusím zjistit i trvanlivost, ale obávám se, že do týdne bude celý ten kousek pryč.