Nduja - ostrá paštika

Nduja fresca Salame z Kalábrie

Zažijte spalující oheň této mimořádné salámové speciality z jižní Itálie. Silně kořeněná paštika s přídavkem chilli. Měkkou Nduju si rozetřete na křupavý chléb, odměnou vám bude plná, božská a ničím nenahraditelná chuť.   Více se dozvíte zde
Pouze 9 na skladě **
189,00 Kč
Kód: 77141 Obsah: 200g 945,00 Kč/1 kg
189,00 Kč
Cena s DPH
Pouze 9 na skladě *
Obsah: 200g 945,00 Kč/1 kg Kód: 77141
Obsah: 200g 945,00 Kč/1 kg Kód: 77141 Zobrazit složení
Nduja - ostrá paštika
Nduja - ostrá paštika Přidat do knihy přání Cena s DPH
Pouze 9 na skladě
Pouze 9 na skladě **
189,00 Kč
Kód: 77141 Obsah: 200g 945,00 Kč/1 kg
189,00 Kč
Popis produktu
Složení
Nejčastější dotazy
Popis produktu

Jak se Nduja vyrábí?
Pro Nduju je potřeba vepřové maso, tradičně recept vyžaduje guanciale (od krku) a kousky slaniny, jako je pancetta nebo lardello. Maso se slaninou se zpracovávají v řeznickém vlku, pak se smíchají s extra čerstvým a sušeným pepřem. Výsledná klobása je lehce uzená, poté se ještě suší a opravdu dlouhou dobu zraje.

Peperoncino od Spilinga
Dnes se Nduja nachází v mnoha receptech italské, hvězdné kuchyně. Tak tomu ale nebylo vždy. Nduja je pochoutkou, která ve skutečnosti vznikla z pouhé nouze, kdy chudí farmáři Kalábrie vždy museli spotřebovat všechny části prase. Spousta ohnivé feferonky zaručovala dlouhou životnost klobásy a spojením všech těchto faktorů vznikla právě Nduja. Za kolébku a hlavní město Nduje je považována obec Spilinga.

Nduja - roztírací salám
Nduja patří do rodiny salámů, liší se pouze svojí mimořádnou konzistencí. Originální Nduja je vždy jemná a krásně hladká. Neřezejte ji na kolečka, raději si ji natřete jako paštiku na ciabattu.

Původ jména
Legenda praví, že jméno pochází z francouzštiny. Andouille označuje klobásu, která dozrává v přirozeném střevě, stejně jako tradiční Nduja. Protože kalábrijští rolníci nebyli schopni vyslovit francouzské slovo, nazvali ji ve svém dialektu Nduja a jméno se, jak můžeme vidět, uchytilo.

Kalabrien

Přejít do regionu
Složení

Složení

Vepřové maso, feferonky 15% (feferonky, sůl, antioxidant: kyselina askorbová, regulátor kyselosti: kyselina citronová) stolní sůl, dextróza, koření a byliny, antioxidant: askorbát sodný, konzervační látka: dusičnan draselný, dusitan sodný

Výživové hodnoty

Ve 100 g
Energetická hodnota 479 kcal / 1978 kj
Tuky 44.2 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 17.19 g
Sacharidy 2.91 g
-z toho cukry 1.99 g
Bílkoviny 15.9 g
Sůl 7.12 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone

Nejčastější dotazy

Garance čerstvosti

Záruka čerstvosti a zdarma chladíci materiál

Gustini spočívá v čerstvých surovinách s velkým důrazem na kvalitu a proto nabízíme zdarma náklady na chladící materál: bez příplatku nebo minimální velikosti objednávky.

Kdy expeduje Gustini chlazené produkty?

Gustini dodává chlazené zboží výhradně od pondělí do čtvrtka (pro objednávky ze Slovenska od pondělí do středy). Tímto způsobem zaručujeme před víkendem nejkratší dobu dodání.

Jak se zabalí produkty do chladu pro přepravu?

Naše čerstvé produkty jsou baleny jednotlivě spolu s chlazenými gelovými prvky v izolovaném sáčku. Vaše výhoda: dodávané prvky chlazení, můžete znovu použít i doma.

Jak dostanu balíček v bezpečí?

Ujistěte se, že Vaše zásilka může byla odesláná naším logistickým partnerem společnosti PPL (pro objednávky ze Slovenska DHL). Informujeme Vás prostřednictvím e-mailu o doručení zásilky. Nemáte doma žádný způsob, jak balík přijmout, můžete také přiřadit jinou osobu, nebo zadat jinou doručovací adresu (například soused, nebo Vaše adresa do kanceláře).

Jak dorazí čerstvé produkty do Gustini?

Čerstvé výrobky přijdou chlazené z Itálie a v našem skladu jsou uloženy do chladu.

Hodnocení

Napište svůj názor!

Vaše hodnocení:

  • Recenze
    Celkové hodnocení