- Service & Kontakt
- +420 737 70 70 22
- info@gustini.cz
Nduja - Salám na roztírání
Nduja patří do rodiny salámů. Jeho výjimečnost spočívá v jeho konzistenci. Pravá Nduja je vždy měkká a roztíratelná. Nekrájí se na plátky, ale roztírá se na ciabattu jako paštika nebo sekaná.
Jak se nduja vyrábí?
K výrobě nduji je zapotřebí vepřové maso. Tradičně se k přípravě používá maso guanciale (z krkovice) a kousky slaniny, například pancetta nebo lardello. Maso a slanina se rozemelou na mleté maso a poté se smíchají s čerstvým a sušeným chilli. Klobása se lehce vyudí a poté se suší a zraje opravdu dlouho.
Peperoncino ze Spilinga
Dnes se nduja objevuje v mnoha receptech italské kuchyně oceněné michelinskou hvězdou. Nebylo tomu tak ale vždy. Nduja je pochoutka, která vlastně vznikla z nutnosti. Chudí kalábrijští zemědělci museli vždy využít každou část prasete. Spousta ohnivého chilli jim zaručovala dlouhou trvanlivost klobásy. Za místo původu a hlavní město nduji je považována vesnice Spilinga.
*pálivý salám s chilli na roztírání
*pro milovníky pikantních chutí
*jednoduše unikátní pomazánka
*skvělá přísada do omáček na těstoviny a na pizzu
*tradiční pochoutka z Kalábrie
| Množství | 250 g |
|---|---|
| Region | Calabria |
| Alternate Image | no_selection |
Vepřové maso, příprava papriky 15% (pálivá kalábrijská paprika, sůl), sůl, koření, dextróza, antioxidant: askorbát sodný. Bezlepkový výrobek.
| Ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 518 kcal / 2139 kj |
|---|---|
| Tuky | 49 g |
| -z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g |
| Sacharidy | 6.5 g |
| -z toho cukry | 1.6 g |
| Bílkoviny | 13 g |
| Sůl | 6.5 g |
Madeo Industria Alimentare srl, Fraz. Macchia Albanese, I-87069 San Demetrio Corone