Rýže na risotto Carnaroli

Rýže na risotto Carnaroli

Rýže na risotto Vialone Nano

Riso Vialone Nano Riseria Ferron
Středně velké rýžové zrno má uprostřed charakteristickou 'perlu' ze škrobu. Tento druh rýže je pěstován a zpracováván rodinou Ferronových, která vlastní jeden z nejuznávanějších rýžových mlýnů v Itálii.
269,00 Kč
269,00 Kč / 1 KG
Skladem | Kód: 68084
Obsah: 1kg

V roce 1937 vytvořil Stazione Sperimentale di Risicoltura ve Vericelli tuto speciální rýži křížením odrůd Vialone a Nano, dokáže absorbovat všechna koření a je také připravitelná. Rýže se pěstuje na jaře, v oblasti Verony, na polích zalitých pramenitou vodou. Od konce září se rýže sklízí, suší a loupá. To se děje ve starém rýžovém mlýně rodiny Ferronů zvaném „Pila Vecia“. Dnes zde již existují i moderní zařízení, ale část rýže v Pila Vecia je stále loupaná, zbavována stříbrné membrány a leštěná. V roce 1996 byl Vialone Nano od Riseria Ferron první rýží v Evropě, která získala vytouženou pečeť IGP.

Více informací
Množství 1kg
Region Veneto
Napište svou recenzi
Prohlížíte si:Rýže na risotto Vialone Nano
Vaše hodnocení

Složení

Vialone nano rýže

Výživové hodnoty

Ve 100 g
Energetická hodnota 332 kcal / 1389 kj
Tuky 0.4 g
-z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g
Sacharidy 80.4 g
-z toho cukry 0.2 g
Bílkoviny 6.7 g
Sůl 0.005 g
Vláknina 1 g

Odpovědný provozovatel potravinářského podniku:

Ferron snc, Via Torre Scaligera 9, I-37063 Isola della scala (VR)