- Service & Kontakt
- +420 737 70 70 22
- info@gustini.cz
Taggiasca ve vaší kuchyni
Taggiasca jsou malé olivy pocházející z Ligurie. Jejichž jméno pochází z malého města Taggia na Riviéře květin. Olivovníky rodiny Venturino rostou v hornatém vnitrozemí nedaleko pobřeží. Vzhledem k poloze jsou olivové háje terasovité. Olivy Taggiasca se opravdu stále sklízejí ručně ve Venturinos. Jejich olivový olej inspiruje sladkým mandlovým aroma a jeho jemně kořeněným závěrem.
Oliva Taggiasca s jemnou duší
Olivový olej je skutečným všeumělem, který podpoří vůni vašeho jídla, aniž by ho překryl vlastní chutí. Cultivar Taggiasca je ideální pro všechna zeleninová jídla, bílé maso a ryby. Můžete ho použít i na pečení.
Vlastnosti:
Ročník sklizně: 2023/2024
Odrůda(y) oliv: 100% Taggiasca
Oblast/Region: Ligurie
Metoda sklizně: ruční
Produkce: extrakce za studena
Doba sklizně: říjen
Kategorie: jemně ovocná
Barva: zlatožlutá se zelenými odlesky
Vůně: lehké bylinné tóny, zelená jablečná kůra
Chuť: ořechová a mandlová, sladká a jemná
Filtrace: nefiltrovaná
Kyselost (v %) : 0,3
Peroxidový index: 8,5 mmol/kg
Použití: k rybím filetům, carpacciu, bruschettě, grilované zelenině a salátům
| Množství | 500 ml |
|---|---|
| Region | Liguria |
Extra panenský olivový olej
| Ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 824 kcal / 3449 kj |
|---|---|
| Tuky | 91.6 g |
| -z toho nasycené mastné kyseliny | 13.3 g |
| Sacharidy | 0 g |
| -z toho cukry | 0 g |
| Bílkoviny | 0 g |
| Sůl | 0 g |
Frantoio Venturino, Via Molini 1, I-18013 Diano S. Pietro (IM)