- Service & Kontakt
- +420 737 70 70 22
- info@gustini.cz
To je to, co dělá Fregolu tak zvláštní
Fregola je typická sardinská specialita. Na ostrově se tomuto druhu těstovin říká také frègula. Těsto na těstoviny se tradičně vyrábí z krupice z tvrdé pšenice a vody. Z toho se vytvarují podlouhlé těstové hady a ty se pak dlaněmi převalí po dně ploché kamenné mísy. V určitém okamžiku se vytvoří malé kuličky velikosti zrnka pepře. Ty se suší a opékají v troubě.
Fregola Sarda ve vaší kuchyni
Fregola se vaří jako těstoviny ve vroucí osolené vodě. Absorbují tekutinu a zvětšují svůj objem. Můžete je použít do salátů a dušených pokrmů, podávat jako přílohu jako kuskus nebo dávat na talíř s omáčkou. Na Sardinii se tradičně podávají v guláši se škeblemi, rajčaty a rybím vývarem: Fregula di arselle je název tohoto vrcholku sardinské kuchyně z mořských plodů.
| Množství | 500 g |
|---|---|
| Region | Sardinie |
Krupice z tvrdé pšenice, voda
Upozornění pro alergiky: může obsahovat stopy sóji.
| Ve 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota | 345 kcal / 1450 kj |
| Tuky | 1.5 g |
| -z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g |
| Sacharidy | 71 g |
| -z toho cukry | 3.4 g |
| Bílkoviny | 13 g |
| Sůl | <0,01 g |
Cherchi S.r.l., Zona Industriale San Marco, Via della Tecnologia 32, I - 07041 Alghero