Nakupte ještě za 2500 Kč s DPH
a dopravu máte zdarma.
a dopravu máte zdarma.
Nejlepší mozzarella z buvolího mléka
Krémová konzistence, sněhově bílá barva, lesklá jako porcelán: mozzarella z buvolího mléka se zcela liší od mozzarelly z kravského mléka, kterou najdete v supermarketech. Je to chuťový zážitek. Mozzarella z buvolího mléka chutná fantasticky se sluncem zralými rajčaty v salátu Caprese nebo na pizze Margherita.
Odkud pochází mozzarella z buvolího mléka?
Mozzarella z buvolího mléka je italský sýr typu filata. Sýřenina z buvolího mléka se zahřívá a tvaruje, čímž vzniká jedinečná vláknitá struktura. Mozzarella di Bufala se tradičně vyrábí v Kampánii, ale také v sousedních regionech jižní Itálie. Zejména v okolí Neapole je symbolem kulinářské tradice.
O šťastných vodních buvolích
Stádo La Florida čítá 600 vodních buvolů Bubalis, z nichž pouze 100 jsou dojnice. Součástí stáda jsou také samci, staří buvoli a telata. Tito mírumilovní obři se společně pasou na rozlehlé farmě, mají velkou stáj a živí se obilím, které rodina sama pěstuje. Rozdíl mezi mozzarellou a buvolí mozzarellou: Mléko vodních buvolů obsahuje více tuku a bílkovin než kravské mléko. Proto má buvolí mozzarella měkčí, krémovější konzistenci a bohatší, intenzivnější chuť.
*pravá buvolí mozzarella ze 100 % buvolího mléka
*krémová konzistence
*jemná, lahodná chuť
*osvěžující, elegantní kyselost
*porcelánově bílé, lesklé kuličky
*ručně vyráběná z buvolího syrového mléka
Množství | 2 x 125g |
---|---|
Region | Puglia |
pasterizované buvolí mléko, zpracovaná syrovátka, sůl, syřidlo
Ve 100 g | |
Energetická hodnota | 256.9 kcal / 1066.7 kj |
---|---|
Tuky | 20.1 g |
-z toho nasycené mastné kyseliny | 15.1 g |
Sacharidy | 1.9 g |
-z toho cukry | 1.8 g |
Bílkoviny | 17.1 g |
Sůl | 0.96 g |
g |
Florenzio Soc. Agr. a.r.l., Via Femmina Morta 40, I-70017 Putignano